What’s in a name

Theatervoorstelling: What’s in a name

 

Coming Out Dag Schiedam 2017
Een theatervoorstelling over
hokjes denken

Zaterdag 7 oktober, viert Schiedam Coming Out Dag, ’s ochtends hijst Schiedam traditiegetrouw de Regenboogvlag. Er is ook een theatervoorstelling over zogeheten hokjesdenken: ‘What’s in a name’. Een wervelende avond vol humor, theater, poëzie, muziek en persoonlijke verhalen.

LHBT ambassadeur Frank Magielsen: “Lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender? Vluchteling of migrant? Een label is zo geplakt en iemand is zo in een hokje gestopt. Laten wij gewoon kijken naar de ‘M’ van Mens.” De vrijheid om jezelf te kunnen zijn, staat centraal in de theatervoorstelling gemaakt door LHBT Schiedam, de cultuurscouts van Mooi Werk en LHBT’s uit de regio Rijnmond.

Wat is jouw verhaal?
Naast het bezoeken van de voorstelling, kunnen mensen er ook zelf aan meedoen. Frank: “Heb jij weleens te maken gehad met hokjesdenken? Doe je het zelf wel eens? Of stoppen anderen jou domweg in een hokje vanwege je geloof, herkomst, geslacht of geaardheid? Wil je jouw verhaal delen met een volle zaal in het Wennekerpand? Schrijf een monoloog, gedicht, column, opiniestuk of voordracht. In maximaal drie minuten is het podium tijdens de voorstelling van jou. Ik ben heel erg benieuwd!”

Doe mee of kom ‘gewoon’ genieten
Mail je verhaal of vraag hierover naar theatermaker Bob van der Lugt: bob@stichtingmooiwerk.nl. Of kom ‘gewoon’ genieten op zaterdag 7 oktober om 20.30 uur in het Wennekerpand. Kaarten voor de voorstelling kosten € 7,50 en zijn te koop via Theater aan de Schie.

Kaart verkoop
Kaartjes kunnen online besteld worden via: https://theateraandeschie.nl/voorstelling/whatsinaname
Kaarten kunnen ook via het bespreekbureau via (010) 2 467 467 gereserveerd worden.

Coming Out Dag
Op Coming Out Dag, die jaarlijks internationaal op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming out.

In Schiedam kun je jezelf zijn
Schiedam besteedt elk jaar aandacht aan Coming Out Dag om te onderstrepen dat het een stad is waar je openlijk jezelf kunt zijn. Sinds 1 december 2013 kent de gemeente Schiedam LHBT ambassadeurs; zij organiseren allerlei activiteiten waar alle Schiedammers welkom zijn. Elkaar kunnen ontmoeten. Zoals een Roze Café, Roze Film en de jaarlijkse uitreiking van de Jillis Bruggeman Penning.
Meer informatie: www.lhbtschiedam.nl.