Meldpunt incidenten

Meldpunt Roze in Blauw van de Politie Rotterdam

Politie Eenheid Rotterdam heeft een meldpunt Roze in Blauw. Mensen die gediscrimineerd, bedreigd of mishandeld zijn vanwege hun seksuele geaardheid kunnen bij dit meldpunt van de politie terecht.

Stel je voor; je wordt gediscrimineerd, bedreigd of je krijgt te maken met geweld vanwege je seksuele voorkeur of je genderidentiteit. Dan wil het meldpunt Roze in Blauw je graag helpen. Doe dus altijd een melding bij de politie!

Politiemedewerkers van Roze in Blauw zorgen voor een goede opvang en begeleiding van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) door de politieorganisatie. In bijzondere gevallen begeleiden zij zelf meldingen en aangiften en bieden zij een luisterend oor of bemiddelen bij het doen van aangifte.

Bij spoed en/ of heterdaad bel je natuurlijk altijd met 112. Daarnaast staan de medewerkers van 099-8844 ook 24/7 voor je klaar.


Waar kun je terecht?

Wil jij liever dat je melding wordt begeleid door politiemedewerkers die vertrouwd zijn met de LHBT doelgroep, dat kan! Je kunt dan melding doen bij het meldpunt Roze in Blauw.
De medewerkers van Roze in Blauw zijn vertrouwd met de doelgroep LHBT. Dat kan zijn omdat zijzelf tot de doelgroep behoren of omdat zij vrienden en/of familie hebben die tot de doelgroep behoren.
De medewerkers van Roze in Blauw gaan zorgvuldig om met je privacy en dragen zorg voor een professionele en onbevooroordeelde begeleiding van jouw melding en/of aangifte.

Het meldpunt Roze in Blauw Rotterdam is er voor alle inwoners of bezoekers van de omgeving van de gemeente Rotterdam en Dordrecht.


Roze in Blauw Rotterdam is 24/7 telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0800-7444477.

Ook kun je het meldpunt mailen via het e-mailadres. Meer weten over Roze in Blauw? Klik hier  

Deze informatie kwam tot stand met de medewerking van het meldpunt Roze in Blauw Rotterdam.