Homo-ambassadeurs waarom? Is het nodig?

Homo-ambassadeurs waarom? Is het nodig?

Misschien een vreemde titel voor een eerste column, echter de twee meest gestelde vragen en opmerkingen de afgelopen twee jaar die wij krijgen als homo ambassadeurs in uw gemeente. Ik zal ons eerst even voorstellen. Schiedam heeft sinds december 2013 drie homo-ambassadeurs: Manno van den Berg, Frank Magielsen ik, Theo van der Heijden.

Wij zijn door wethouder Stam gevraagd of wij ons wilden buigen over het vraagstuk homo-emancipatie. Dit betekent dat wij gevraagd en ongevraagd advies geven over actuele zaken. Ook ondersteunen wij de gemeente bij bepaalde vraagstukken en zult u ons vooral kennen of zien bij kranslegging op 4 mei, de roze filmavond in Wenneker, tijdens coming outdag of bij voorlichtingen. Wij zijn drie doorsnee mannen uit Schiedam die hier met onze partners wonen.

Even terugkomen op de vraag ‘Is het wel nodig een homoambassadeur ?’ Ik hoorde onlangs dat een 50-jarige man na een avond stappen in Amsterdam zo erg is mishandeld dat hij medische zorg moest krijgen, alleen omdat hij homoseksueel is. Of een 16-jarige jongen die door zijn ouders de deur werd gewezen nadat hij vertelde dat hij homoseksueel is. Ik laat u het antwoord bepalen, maar wij vinden het beslist wel nodig!